Posted by admin on Wrzesień - 24 - 2016 | Komentowanie nie jest możliwe

Mając nawet kilka certyfikatów na zapakowaniu danego produktu, potwierdzających jego pochodzenie oraz jakość, tak do końca przenigdy nie będziemy mieli pojęcia czy to de facto jest zdrowa żywność – zobacz chleb na zakwasie. Jeżeli chcemy posiadać pewność, że to co kupujemy i jemy jest właściwie solidne i odżywcze, powinniśmy jak najwięcej korzystać z możliwości jedzenia posiłków podczas wakacyjnych wyjazdów, które w wielu przypadkach spędzamy w różnych rejonach Polski, gdzie odnajdziemy wielu producentów żywności wytwarzających ją metodami schematycznymi, konwencjonalnymi, naturalnymi, bez środków syntetycznych i innych szkodliwych substancji. Jeżeli chcemy zjeść w samej rzeczy zdrowy i stosowny ser na Podhalu, to tylko w bacówce, gdzie jesteśmy w stanie przy okazji podpatrzeć sposób produkcji tego smakołyku. Do tego, który sprzedawany jest w budkach przy drodze można posiadać już miarodajne niepewności. Jak wypić solidne mleko, to tylko w gospodarstwie, gdzie krowy pasą się na pachnącej łące, mają do dyspozycji kwiaty, zioła. W jaki sposób pieczone mięso wieprzowe, to tylko w gospodarstwie, gdzie jesteśmy w stanie zobaczyć jak świnki są hodowane oraz czym karmione – przecież to co zwierzęta hodowlane jedzą ma niezmiernie gigantyczny wpływ na jakość ich mięsa.

Polecamy także inne wpisy:

Comments are closed.